Український електронний гурт Tvorchi презентував 25 вересня свій третій альбом, який музиканти вперше писали віддалено один від одного. Він отримав назву 13 waves.

13 waves – це 13 треків від Tvorchi, об'єднаних в один цілісний альбом, що представляє собою нову хвилю української музики. Серед пісень платівки – feat. з Alina Pash, повна версія треку Bonfire та випущений напередодні лід-сингл альбому – Living My Life.

Основний час запису альбому припав на період самоізоляції, тому учасники гурту Джеффрі Кенні та Андрій Гуцуляк створювали музику окремо один від одного, спілкуючись у FaceTime та записуючи свої партії кожен у себе вдома. Саунд-продюсером альбому став Андрій, а Джеффрі написав тексти до всіх пісень.

Хлопці для Знай.ua ексклюзивно розповіли про створення музики майбутнього, запис нової платівки, роботу на самоізоляції та як особисте життя впливає на творчість артистів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Гурт Tvorchi, фото з архіву музикантів
Гурт Tvorchi, фото з архіву музикантів

Вітаємо вас з виходом нового альбому 13 waves, який ви записали віддалено! Створення музики дистанційно – простіше або складніше, ніж звичайний процес запису?

Джеффрі: Спасибі вам! Я думаю, що запис альбому дистанційно може бути навіть кращим, аніж класичний варіант. Поясню, чому: оскільки я роблю це у власній квартирі, то мій домашній затишок розслабляє на відміну від "тиску", який присутній в студії. Вдома я повністю занурююсь у свої думки та ідеї, і ділюсь ними з Андрієм вже завдяки текстових смс, аудіо- та відеодзвінків. Це круто, що завдяки такому способу запису ми можемо не поспішаючи вигадувати ідеї, ми заглиблені в кожну з наших думок, і зазвичай ми не встигаємо робити так під час звичайного запису в студії, оскільки час там завжди обмежений. А ось вдома час завжди на нашому боці.

Андрій: Насправді кожен з цих принципів має свої методи, які можуть в чомусь бути легшими, а в чомусь – навпаки. Але єдине, що нас цікавить – це кінцевий результат. А в таких умовах, в які поставив нас увесь світ, це був єдиний можливий варіант створення музики не лише для нас, але і для артистів у всьому світі.

Хлопці, у вас мав проходити цілий тур Францією, що відмінив, власне, карантин! Чи є цей задум все ще актуальним?

Джеффрі: Так, ця ідея досі актуальна. Звісно, що світова ситуація очевидно впливає на її реалізацію, але зараз ми просто будемо чекати на слушний момент. Зараз терпіння є ключовим.

Андрій: У нас насправді було багато домовленостей і запланованих івентів у Франції. Так, через карантин все заморозилось, тому ми маємо надію, що після ми обов’язково зможемо їх здійснити, і не лише у Франції, а й у багатьох інших країнах Європи.

Подумки ви розділяєте електронну музику на "західну" та "українську"?

Джеффрі: Незалежно від того, як створюється музика – це перш за все музика. Особисто я не схильний поділяти її за таким показником.

Андрій: Ми абсолютно не ділимо музику за таким принципом, ми створюємо треки не на західний лад, а музику майбутнього.

Тренди покоління трансформуються кожного дня, як вам вдається бути "в темі"?

Джеффрі: Ми підтримуємо тенденції, додаючи до них власний "спін", тому нам не потрібно занадто старатись, щоб бути в темі. Ось чому дуже важливо бути собою.

Андрій: Ми робимо те, що нам подобається і як ми відчуваємо, не вишуковуючи якісь конкретні тренди. Тут ми себе відпускаємо і даємо повну свободу власній творчій реалізації.

Що для вас голос сучасного світу? Які теми він підіймає, що підтримує, а що засуджує?

Андрій: Насамперед для мене дуже важливо озвучувати те, що все людство, яке живе на цій планеті, має дбати про свій дім, а також про його мешканців: людей, тварин, рослин.

Джеффрі: І тут кожен має право любити, кого хоче, виглядати, як хоче, їсти, що хоче і ніхто не повинен нас за це засуджувати.

Чи впливає ваше особисте життя на творчість? А якщо так, то яким чином?

Джеффрі: Абсолютно! Моє особисте життя безпосередньо впливає на мою творчість і, на щастя, досить добре. Я досить спокійний, і тому я постійно знаходжусь в своїх думках і озвучую ті ідеї, які мені здаються будуть релевантними для інших людей. Як молодий музикант і автор пісень, я думаю, що уява є набагато потужнішою, ніж більшість з нас можуть собі уявити. А виходить вона з власних персональних переживань, які ти отримуєш у стосунках з близькими людьми.

Андрій: Навіть якщо я намагаюсь абстрагуватись від особистого, то думаю, що воно все одно впливає на творчість на рівні підсвідомості. Людина – це єдине ціле і нам складно повністю подавляти свої емоції, особливо у процесі креативу.

Нагадаємо, раніше повідомляося, що тернопільський гурт Tvorchi став володарем нагороди фестивалю "Золота жар-птиця" у номінації "Інді".

Також читайте, як Tvorchi запалили на сцені Нацвідбору на Євробачення 2020.