Українська письменниця Ірена Карпа розповіла про те, як прийнято проводити Ранок, як у Франції. Про це вона розповіла в уривку зі своєї нової книги. Цитату вона опублікувала в своєму Instagram.

Читайте Знай в Google News!

"Маша пила каву з молоком на терасі кав'ярні під будинком. Шпаровита внутрішня мама у Машиній голові щоразу нагадувала їй, що за ці гроші можна купити собі дві (дві!) повні пачки кави в магазині і пити її вдома цілих два місяці. Але Маша закривала уявний мамин рот щиро-дитячою посмішкою і виходила на вулицю. Бо так робили французи: сиділи на терасах і, ніби не читали ранкові газети перед тим, як чкурнути на роботу, просто дивувалися, як поспішають на роботу інші. Це взагалі був тут національний вид спорту: сидіти й дивитися на інших. А вгорі, вже за сімейною вечерею, завзято про тих інших говорити поза очі. На цому Маша, правда, розумілась не так сильно. Це вимагало доброго знання мови й зацікавленої компанії. А дивитися зусиль не коштує. Ну, хіба що, 4.90 за каву. Одного Маша поки не могла собі дозволити: отак від запросто накинути на себе плащ поверх піжами, щоби вийти до кавярні. Може, це тому, що поки у неї не було плаща burberry, як здалося бі справжній парижанці. Теж Маша мусила цілком собі вдягатися, пудрити обличчі і підфарбовувати вії. Головне було не переборщити з красою, думала вона, закручуючи тюбик туші. Бо тоді вже почнуть дивитися на неї, а не вона на людей", - пише Карпа.

Шанувальниці зізналися, що дізналися уривок з книги і себе в персонажі. Зізналися, що такі Тексти Коропи є найкращими ліками від осінньої депресії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Впізнала не книжку, а собі) вірніше, ту «шпаровиту внутрішню маму» у своїй голові)))", "Читати Карпині книжки - найкращі ліки від осіннього депресу", "Мабуть одна з небагатьох книжок від якої неможливо відірватися", "Якраз прочитала цю главу сьогодні вранці.😍😍😍Хоч у книзі було 3,90 за каву. Але що тут дивного вже цілий рік пройшов, подорожчала кава знач", "Все вгадую з якогось Вашого виступу:" Мамо, Ідіть до сраки!", "На жаль, Ваші книги не читала ще. Але Ви мені дуже імпонуєте! ❤️ І обов'язково щось прочитаю", " я прочитала її за 5 вечорів ! Планую перечитувати знов)) бо це шедевр", "Впізнала книжку) а у Маші впізнала себе ☺️Скільки ж нас – Маш!", "Вау, неймовірно красива! ❤️🔥 книжку впізнала", " дуже люблю ті, як ти це сформулювала: "бо тоді вже почнуть дивитися на неї, а не вона – на людей". лайфхаки естетичного вуаєризму 💙 ну. і ти прекрасна", - пишуть коментатори.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, письменниця Ірена Карпа розповіла українкам, як виходити заміж скільки захочеться.

Як повідомляв Знай. ua, Карпа підказала українкам, як перестати заздрити і стати прикладом, топ вправ для самооцінки.

Також Знай. ua писав, що Карпа потужно підтримала українок, які не наважуються на розлучення незважаючи на знущання.