Украинская писательница Ирэна Карпа рассказала о том, как принято проводить утро, как во Франции. Об этом она рассказала в отрывке из своей новой книги. Цитату она опубликовала в своем Instagram.

Читайте Знай в Google News!

"Маша пила каву з молоком на терасі кав’ярні під домом. Шпаровита внутрішня мама у Машиній голові щоразу нагадувала їй, що за ці гроші можна купити собі дві (дві!) повні пачки кави в магазині і пити її вдома цілих два місяці. Але Маша закривала уявний мамин рот щиро-дитячою посмішкою і виходила на вулицю. Бо так робили французи: сиділи на терасах і, якщо не читали ранкові газети перед тим, як чкурнути на роботу, просто дивилися, як поспішають на роботу інші. Це взагалі був тут національний вид спорту: сидіти й дивитися на інших. А ввечері, вже за сімейною вечерею, завзято про тих інших говорити поза очі. На цому Маша, правда, розумілась не так сильно. Це вимагало доброго знання мови й зацікавленої компанії. А дивитися зусиль не коштує. Ну, хіба що, 4.90 за каву. Одного Маша поки не могла собі дозволити: отак от запросто накинути на себе плащ поверх піжами, щоби вийти до кавярні. Може, це тому, що поки в неї не було плаща burberry, як здалося би справжній парижанці. Тож Маша мусила цілком собі вдягатися, пудрити лице і підфарбовувати вії. Головне було не переборщити з красою, думала вона, закручуючи тюбик туші. Бо тоді вже почнуть дивитися на неї, а не вона на людей", - пишет Карпа.

Поклонницы признались, что узнали отрывок из книги и себя в персонаже. Признались, что такие тексты Карпы являются лучшим лекарством от осенней депрессии.

Популярные статьи сейчас
3 минуты – правда или миф? За сколько ракета "Циркон" может добраться до украинских городов "Нафтогаз" дал 9 дней: что нужно сделать даже если газ не потребляете Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля Перевод с карты на карту будут жестко контролировать: как могут заблокировать карту
Показать еще

"Впізнала не книжку, а себе) вірніше, ту «шпаровиту внутрішню маму» у своїй голові)))", "Читати Карпині книжки - найкращі ліки від осіннього депресу", "Мабуть одна з небагатьох книжок від якої неможливо відірватися", "Якраз прочитала цю главу сьогодні вранці.😍😍😍Хоч у книзі було 3,90 за каву. Але що тут дивного вже цілий рік пройшов, подорожчала кава знач", " Все згадую з якогось Вашого виступу: "Мамо, йдіть до сраки!", "На жаль, Ваші книги не читала ще. Але Ви мені дуже імпонуєте! ❤️ І обов'язково щось прочитаю", "Я прочитала її за 5 вечорів ! Планую перечитувати знов)) бо це шедевр", "Впізнала книжку) а в Маші впізнала себе ☺️Скільки ж нас – Маш!", "Вау, неймовірно красива! ❤️🔥 книжку впізнала", " дуже люблю те, як ти це сформулювала: "бо тоді вже почнуть дивитися на неї, а не вона – на людей". лайфхаки естетичного вуаєризму 💙 ну. і ти прекрасна", - пишут комментаторы.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, писательница Ирэна Карпа рассказала украинкам, как выходить замуж сколько захочется.

Как сообщал Знай. ua, Карпа подсказала украинкам, как перестать завидовать и стать примером, топ упражнений для самооценки.

Также Знай. ua писал, что Карпа мощно поддержала украинок, не решающихся на развод несмотря на издевательства.