Українська телеведуча Марічка Падалко поділилася досвідом реабілітації після коронавірусної хвороби COVID-19. Як пояснила зірка телеекранів, хоча повторне інфікування коронавірусом у перші місяці й можливе, воно малоймовірне, а ось іншу "заразу" підхопити можна з легкістю, що й сталося з її сім'єю.

Читайте Знай в Google News!

Цю історію Падалко розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі "Інстаграм".

У пості вона виклала наступне:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Всі троє членів нашої родини, які перенесли ковід, перехворіли повторно - не на коронавірус, а на простуди з ознаками ГРВІ. Поки я була зосереджена на симптомах і лікуванні коронавірусу, я зовсім не зважала на те, що робити після нього.

Помилка #1

«Негативний ПЛР-тест, або навіть два, означає «Я одужала. Ура!»

Насправді, негативний ПЛР-тест - це відсутність в організмі вірусу, відсутність небезпеки для оточуючих, але це не означає відсутність його наслідків. Хворіти далі (зокрема, на пневмонію), на жаль, це характерна картина пост-ковіду. Його наслідки не минають так швидко, як після сезонного грипу.

Підхопити нову інфекцію на ослаблений ковідом імунітет - це дуже поширене явище. В мене після двох днів роботи на вихідні знов піднялася легка температура і повернулася слабкість. Син, який переніс ковід на ногах, за кілька тижнів мав високу температуру і лежав 5 днів на антибіотиках.

Висновок один - маска після одужання від коронавірусу потрібна ще більше, ніж до. Організм дуже вразливий.

Помилка #2

«Знов температура? Кашель? Горло? Треба бігти здавати ПЛР!!! Це повторний ковід?»

Я ледь не потрапила на цей емоційний гачок, коли знов занедужала донька, а син захворів набагато сильніше, ніж під час «коронавірусу». Пишу в лапках, бо ми в нього свого часу його не помітили, а діагностували пост-фактум (тест на igG), коли в родині був вже позитивний тест в його сестри.

Від чергової витрати на ПЛР-тест мене врятували пости Тарас Жиравецький і його зважений погляд на «повторне зараження». Якщо коротко - його ймовірність дуже низька, особливо в перші місяці після перенесеного ковіду, поки в крові зберігаються імуноглобуліни G до Sars-CoV2.

Клінічно підтверджених повторних саме ковідів в світі - обмаль. Втім, люди справді дуже часто невдовзі після перенесеної коронавірусної інфекції хворіють. Звідси і активно шириться теза про «повторне зараження».

Що робити? Не панікувати і не зволікати зі зверненням до лікарів у звичний спосіб. Що прикметно, ті двоє, яких оминув ковід в родині - чоловік і молодша донька - не захворіли ні на коронавірус, ні на жодні інші хвороби останнім часом".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що відома українська телеведуча "1+1" Неля Шовкопляс заразилася covid-19

Також, "Знай.uа" писав, що Дантес і Дорофєєва після Фреймут, Бабкіних і Петрожицької зробили тест на covid-19