8 жовтня популярному американському актору Метту Деймону виповнилося 50 років.

Метт Деймон домігся неймовірних успіхів не тільки як кіноактор, а ще як продюсер і сценарист. Він продовжує свій творчий шлях вже понад 30 років, ставши за цей час одним з найвідоміших і найбільш затребуваних зірок світу.

Деймон почав зніматися в рекламі та кіно в кінці 80-х. Але перші помітні ролі отримав на початку 90-х.

Світову популярність йому принесла головна роль в картині "Розумниця Уілл Хантінг", де він зіграв разом з Робіном Вільямсом. Метт був не тільки виконавцем головної ролі, а й одним з авторів сценарію - разом з Беном Аффлеком, ця робота була відзначена "Оскаром" і "Золотим глобусом".

Кадр з фільму "Розумниця Вілл Хантінг" (1997)
Кадр з фільму "Розумниця Вілл Хантінг" (1997)

Потім були головні ролі у фільмах "Врятувати рядового Райана", "Талановитий містер Ріплі", "Догма", "Одинадцять друзів Оушена", "Ідентифікація Борна", "Відступники", "Нескорений", "марсіанин" і багато інших.

Кадр з фільму "Талановитий містер Ріплі" (1999)
Кадр з фільму "Талановитий містер Ріплі" (1999)

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Кадр з фільму "Одинадцять друзів Оушена" (2001)
Кадр з фільму "Одинадцять друзів Оушена" (2001)

В цілому Метт Деймон за більш ніж 30 років акторської кар'єри зіграв приблизно в 70 фільмах і серіалах. Найчастіше його нові роботи були продовженням старих, критики звинувачували актора в повторюваності образів, але він незмінно залишається улюбленцем публіки.

Особисте життя Метта Деймона також насичене. Як і будь-який симпатичний та успішний молодий актор, Метт Деймон користувався успіхом у прекрасної половини людства. На його рахунку романи з такими красунями, як супермодель Кара Сендс, актрисами Клер Дейнс, Мінні Драйвер.

Він пройшов через багато зоряних ліжок, зустрічаючись з Гвінет Пелтроу, мало не одружившись з Вайноні Райдер і заспокоюючи після розставання з Томом Крузом Пенелопу Крус. Але зрештою знайшов своє тихе сімейне щастя з простою барменкою, з якою вже майже 15 років живуть душа в душу.

Метт Деймон і Лючіана Баррозо
Метт Деймон і Лючіана Баррозо

Зі своєю майбутньою дружиною аргентинкою Лючіаною Баррозо Деймон познайомився в Майамі у 2003 році, коли знімався у фільмі "Застряг в тобі". Назва виявилась пророчою і всі колишні захоплення Деймона пішли в минуле.

На момент знайомства Лючіана працювала в місцевому нічному клубі за барною стійкою і не забула зізнатися своєму знаменитому клієнту, що обожнює фільми з його участю. Це полестило Деймону, і він вирішив продовжити знайомство.

Метт Деймон і Лючіана Баррозо, Фото Instagram
Метт Деймон і Лючіана Баррозо, Фото Instagram

Пара уклала офіційний шлюб в грудні 2005 року, а вже влітку у них народилася дочка Ізабелла. Потім з проміжком у 2 роки Метт Деймон став батьком ще двічі - дружина подарувала доньок Джіа і Стеллу. Всього в сім'ї четверо дітей - Метт також удочерив старшу доньку Лючіани від першого шлюбу Алексію.

Метт Деймон з чотирма дочками і дружиною. Фото з відкритих джерел htt
Метт Деймон з чотирма дочками і дружиною. Фото з відкритих джерел htt

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у пасербиці Метта Деймона виявили коронавірус

Як повідомляв портал Знай.ua, Метт Деймон впевнений, що коронавірус передбачили ще 10 років тому

Також Знай.ua писав, Кейт Бланшетт розповіла, як хотіла стати волохатим гномом в "Хоббіті"