Надія Матвєєва-відома українська телеведуча, успішна жінка і турботлива мама. Незважаючи на любов тисяч глядачів і понад півмільйона передплатників в Instagram, як і кожна жінка, Надія стикається зі стереотипами і ярликами на свою адресу. Чи заважає успіх в особистому житті дівчатам, чи варто зберігати шлюб заради дитини і чи такий страшний розлучення, як про нього говорять, - Вона відверто розповіла в інтерв'ю для кампанії #сильна.

Читайте Знай в Google News!

Я-сильна

Сильний - це людина, яка несе відповідальність за свої вчинки, розуміє, що світ дуже швидко змінюється, і відповідає на виклики життя. Тобто, знає, що може зробити, і робить це. Безумовно, я сильна. Я народилася і жила в проблемній родині. Батько пив, мама була змушена з цим якось впоратися. І я була не тільки свідком цього, а й учасником. Я з дитинства повинна була робити щось, щоб вижити. Ще й допомогти батькам. Таким чином, характер сформувався сильним. Тобто, вмію виживати. Я просто була змушена стати сильною, і зберегла це.

Надя Матвєєва, фото: проект СильнаЯ
Надя Матвєєва, фото: проект СильнаЯ

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Про негативне ставлення до "сильної і незалежної»

Традиційне суспільство - а ми ще не так давно ним були-сприймає сім'ю як частину суспільства. Сильний чоловік, який заробляє, несе мамонта. Це з давніх часів пішло, так? А жінка - вона берегиня, вона вдома, вона зберігає те, що чоловік приніс. На жаль чи на щастя, життя змінилося. Не завжди чоловік несе мамонта, а Жінка зберігає і готує з нього їжу. Обставини змінюються, ми повинні відповідати життя.

«Звірятися зі своїми відчуттями-єдиний шлях»

Кого я, ви, кожна жінка і кожен чоловік повинні задовольнити в житті, щоб поставити собі «п'ять», «молодець»? Тому що Маша, Паша і Наташа сказали, що ви-молодець? Маша, Паша і Наташа сказали "молодець" або "невдаха" і пішли що робити? Займатися своїм життям. Ставити собі оцінки, звірятися зі своїми відчуттями – це єдиний шлях, мені здається. Це прекрасна можливість жити за власними законами.

Про розлучення

Я, маючи досвід двох шлюбів і двох розлучень, можу говорити тільки про себе. Зараз думаю, що в той момент не могла вчинити інакше. І коли я розлучалася, виходила заміж і знову розлучалася. У 35 років я була одружена вдруге, і мені здавалося, що це на все життя. Я вважаю, що не два розлучення пережила у своєму житті, а три. Розлучення батьків ще. Коли виходила заміж, я думала, що це назавжди. Зараз у мене такої немає, що щось в житті назавжди. Мені здається, так не буває. А тоді я вважала, що мені потрібно так старанно поводитися у відносинах, щоб вони були вічними; і тоді я доведу і собі ― тій маленькій дівчинці, яка бачила, як батьки розлучаються, і собі дорослої доведу, що я знаю, як це робити – щоб була щаслива життя і тривала вічно. Але тепер, коли минув час, я думаю про ті стосунки і про своє життя. Чи шкодую я, що я розлучилася? Ні.

Розставання-завжди стрес?

Кожне життя-це безліч обставин, і ми можемо вимірювати тільки життям людини тяжкість цього стресу. Для мене ні перше розлучення, ні другий не був таким страшним стресом, як описують деякі жінки. Начебто того, що я буду робити далі? Я напевно знала, що я буду робити. І мені здавалося, що моє життя після цього покращиться. Я повертаюся і до розлучення моїх батьків. Так неможливо було жити, були страшні обставини-людина п'є, насильство в сім'ї-мама сприймала розлучення як звільнення. Який це стрес? Навпаки, стрес закінчився, і почалася хоч якась життя. Якщо є насильство в сім'ї, взагалі в житті, я повинна вибрати шлях, який виведе мене з цього. Тому що я можу померти. Як людина-психологічно і фізично. Тобто, якщо є тиск, під яким моя особистість руйнується, я вибираю шлях до звільнення. В інших випадках, коли мені сьогодні щось не подобається, він став якийсь не такий, я хочу якихось змін,-треба, мені здається, працювати над собою.

Чи варто зберігати шлюб заради дитини

Боюся давати універсальні поради, тому що не знаю, чим вимірювати. Є сім'ї, наприклад, в соціальному проекті " Один за всіх», коли хочеться просто кричати: йди від нього, це треба припинити, однозначно. А є моменти, коли людина шукає щастя, – я жінку насамперед маю на увазі. Що стосується мене, я розлучалася, вважаючи, що моїй дитині буде краще, якщо мені буде краще. Коли я виходила з одних відносин і заходила в інші разом з дитиною, для мене було пріоритетним, щоб вітчим добре ставився до мого сина. Ставити хрест на своєму житті, ось за будь-яких обставин, це такий же гріх, як бути самозакоханим, робити все тільки для себе.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Надя Матвєєва з "Танців з зірками" пограла з фантазією чоловіків.

Як повідомляв Знай. ua, Надя Матвєєва з "Танців з зірками" показала, як ловити кайф від осені.

Також Знай. ua писав, що Надя Матвєєва з "Танців з зірками" дала волю тілу в компанії милого зайчика.