Померла американська танцівниця Мардж Чемпіон, яка стала прообразом Білосніжки для мультфільму Disney.

21 листопада у Лос-Анджелесі у віці 101 року померла відома танцівниця, хореограф і актриса Мардж Чемпіон. Сумну новину повідомили у виданні The New York Times з посиланням на сина знаменитості. Точний діагноз і причина смерті наразі не повідомляють.

Мардж Чемпіон, Фото Getty Images
Мардж Чемпіон, Фото Getty Images

Мардж Чемпіон (в дівоцтві Белчер) народилася в Голлівуді в родині викладача танців. Вона з трьох років почала займатися хореографією, а в 12 років вже сама викладала балет в школі свого батька.

Мардж була зіркою золотого століття Голлівуду, виступала на Бродвеї. У 1950-х роках вона співпрацювала зі студією MGM і знялася в фільмах "Плавучий театр", "Все моє - твоє" і "Це виглядає красиво".

Мардж чемпіон, фото: Everett Collection / Vida Press
Мардж чемпіон, фото: Everett Collection / Vida Press

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У 1937 році Мардж вийшла заміж за художника-мультиплікатора Артура Беббітта, який тоді брав участь у роботі над мультфільмом студії Walt Disney "Білосніжка і сім гномів".

Мардж Чемпіон з чоловіком Артом Беббітом, Фото Getty Images
Мардж Чемпіон з чоловіком Артом Беббітом, Фото Getty Images

Грацію своєї дружини мультиплікатор вирішив увічнити - саме з Мардж змальовували рухи для танців Білосніжки.

У 1940 році Чемпіон також була моделлю при створенні ще однієї героїні Disney - Блакитної Феї з "Піноккіо".

Remote file

Мардж Чемпіон отримала премію "Еммі" в номінації "Кращий хореографічний номер" за фільм "Королева залу зоряного пилу". У 2001 році, коли їй було вже 82 роки, вона в останній раз з'явилася на бродвейській сцені в мюзиклі "Шаленості", після чого повідомила про завершення кар'єри.

Мардж Чемпіон, Фото Getty Images
Мардж Чемпіон, Фото Getty Images