Відомий український музикант, лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя прокоментував брифінг голови Конституційного суду Олександра Тупицького. Співак жорстко розкритикував лексикон людини яка стоїть на сторожі Основного Закону України.

Своїми думками з приводу виступу Тупицького музикант поділився у Facebook.

Тараса Тополю зачепив "за живе" суржик голови КС Олександра Тупицького, який багато років пропрацював на державній службі та при цьому так і не спромігся вивчити українську мову. Втім, не спромігся вивчити ніякою, бо той лексикон, яким він висловлюється, важко назвати мовою. Тополя назвав мовлення Тупицького "адським суржем".

"Вуха в‘януть від лексикону людини яка стоїть на сторожі Основного Закону країни! Цей адський сурж від судді, який все своє життя знаходиться на державні службі хочеться якось розчути. Але не виходить", - пише Тополя.

Музикант зазначив, що він сам теж деколи використовує суржик, спілкуючись у чатах чи на особистих сторінках соцмереж. Однак, якщо він бере участь в якихось офіційних заходах, то розмовляє чистою українською мовою.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Тарас Тополя також наголосив, що підтримує тих людей, які перейшли з російської мови спілкування на українську і стараються говорити правильно, навіть якщо й роблять незначні помилки.

"Цей персонаж навіть не старається. І десятки років своєї судової практики, мабуть, також не старався", - зазначив Тополя.

Музикант також звернув увагу на те, як Тупицький забобонно стукав по столі, виступаючи на брифінгу перед всією країною. Такі прояви також є показником інтелекту людини.

"На моменті коли голова Конституційного Суду зі словами тьфу тьфу тьфу почав забобонно стукати по столу із ДСП... я вимкнув трансляцію. Вирішив далі не гвалтувати свої вуха. Нам терміново потрібно щось змінювати і відновлювати довіру до судової системи країни", - зазначив Тарас Тополя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тарас Тополя показав найкорисніші звички карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, дружина Тараса Тополі співачка Alyosha розповіла про свою жіночу хитрість

Також Знай.ua писав, Тарас Тополя розповів, як вони з дружиною виховують дітей