В Україні унікальна водойма з водою кольору кави. Ведуча Леся Нікітюк знайшла його, подорожуючи на "Le маршрутці " (Новий канал) по Дніпропетровській області.

Читайте Знай в Google News!

" це озеро існує вже кілька десятків років, - розповідає леді Ле. - Воно виникло в провалі однієї з шахт. Але чому вода в ньому чорна - досі загадка".

Є теорія, що вода забарвлюється в чорний колір, проходячи через дерева. Але поки ці здогадки не підтверджені. Також не доведені чутки, що водойма забруднена нафтою, і тому потемніла.

Леся Нікітюк, фото: прес-служба Нового каналу
Леся Нікітюк, фото: прес-служба Нового каналу

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Леся Нікітюк вирішила дізнатися таємницю Чорного озера і провела смаковий аналіз води.

"У води немає запаху. Ні хорошого, ні поганого, - каже ведуча Нового каналу. - На смак вона солона. Здається, що в ній розвели багато соди. Ще був мильний присмак".

Леся Нікітюк, фото: прес-служба Нового каналу
Леся Нікітюк, фото: прес-служба Нового каналу

За результатами останніх аналізів, в озерній воді міститься безліч металів-натрій, марганець, свинець і навіть титан. Тому після такого експерименту Леся стала справжньою "залізною леді".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, спокуслива Нікітюк розсунула ніжки посеред парку.

Як повідомляв Знай. ua, Леся Нікітюк у коротеньких шортах показала, на що здатні її ніжки.

Також Знай. ua писав, що Леся Нікітюк "прогулялася" підводним музеєм.