Булінг на даний момент є однією з найактуальніших соціальних проблем. Так, про неї відкрито говорять в школах, у вищих навчальних закладах і піднімають на телебаченні.

Читайте Знай в Google News!

Зокрема, як соціальну проблему, булінг показали в молодіжному трилері" перші ластівки " на Новому каналі. По суті, булінг - це агресивна поведінка по відношенню до однієї особи або групи осіб з метою Приниження, домінування.

Координатор Національної гарячої лінії "Ла Страда-Україна" Олена Кривуляк зібрала основні поради, які допоможуть освоїтися в малознайомому соціальному середовищі і швидко стати " своїм серед чужих":

1. Знайти спільну мову з усіма майже неможливо. До новеньких часто ставляться підозріло. Тому краще перший час поспостерігати за всіма, тому що і вони спостерігають за тобою;

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

2. Настрій себе на позитив. У гарному настрої швидше вдасться сподобатися більшості;

3. Краще зайняти вичікувальну позицію і стримано реагувати на будь-які провокації з боку " старичків»;

4. Спробуй визначити, хто в колективі неформальний лідер-саме він або вона будуть впливати на формування відносин з тобою;

5. Дізнайся, які правила існують в групі, і намагайся їх дотримуватися. Твоя повага до оточуючих допоможе знайти однодумців і уникнути негативних ситуацій, в тому числі і булінгу.

Якщо ти все ж став (а) жертвою булінгу або відчуваєш, що можеш потрапити в подібну ситуацію, не мовчи. Щоб отримати допомогу, можна звернутися до:

* будь-якому працівнику навчального закладу, де ти вчишся;

• поліції по телефону «102»;

* дорослим, яким ти довіряєш;

* працівникам ювенальної превенції;

* працівникам медичного закладу;

* громадським організаціям, які працюють у сфері захисту прав та інтересів дітей •

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, секстинг, шантаж і кібербулінг, як уберегти підлітка від цькування в мережі.

Як повідомляв Знай. ua, суворіше, ніж в армії, в українських школах можуть заборонити Смартфони.

Також Знай. ua писав, що Супрун розповіла, як розвинути колективний імунітет від Covid-19, тільки так можна врятувати Україну від другої хвилі.