Українська письменниця Ірена Карпа вирішила розповісти про такі поширені явища по відношенню до жінок, як лукізм і ейджизм для видання DW.

Читайте Знай в Google News!

У приклад постійного звинувачення жінок Карпа привела шлюб президента Франції Еммануеля Макрона і Бріджит, яка старша за нього. Постійно звертають увагу на її зовнішній вигляд, відтінок волосся, крій піджака і спосіб фарбувати очі.

"Ейджизм-це злочин. Щодо ейджизму, то я його карала б законом на рівні расизму. Тому що коли чую від подруги, 35-річної професіоналки в сфері комунікацій, що їй відмовляють у вакансії через вік (!) , у мене рухаються волосся на голові. Я, звичайно, розумію, що ринок праці щодня заповнюють молоді зубаті і рукаті, які на все з презирством пхають " минуле століття!",- пише вона.

Ірена Карпа, фото: instagram.com/qarpa
Ірена Карпа, фото: instagram.com/qarpa

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Карпа розповіла, що у світі досі існують високі вимоги до жінок. Так вирази" піду намалюю собі обличчя "або" я не знаю хто ти, Але я тебе нафарбую " досі є частиною повсякденності багатьох жінок.

"Я знала зовсім молодих жінок, доведених до неврозу цим"що люди скажуть". "Люди" починалися з законного чоловіка, якого не можна було розчарувати: для цього жінка прокидалася за дві години до його пробудження і робила собі повний макіяж. Засипала ввечері (робила вигляд, що засипала) також, відповідно, в макіяжі. Щоб потім непомітно вислизнути з ліжка, змити його і нанести вже рано вранці. При цьому на повному серйозі заявлялося, що цим примудростям навчила її мама "для збереження щасливого шлюбу", - пише вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Ірена Карпа знайшла нове захоплення прямо в ліжку.

Як повідомляв Знай. ua, Ірена Карпа побешкетувала в ліжку з подружкою і звернулася до українців.

Також Знай. ua писав, що Карпа пояснила, наскільки важливе знання мови для заробітчан: без нього - як фанера над Парижем.