На пострадянському просторі Меладзе дуже популярний в поп-музиці, у нього багато премій і нагород. У виконавця грузинське походження і дуже рідкісний голос, з широким діапазоном і тембром. Відмітна особливість Валерія - емоційність його пісень, пристрасність і виразність виконання. Його пісні розкривають багатогранність любові, яка може бути щасливою і сумною, нездійсненною, підступною і пристрасною.

Співак, продюсер і телеведучий Валерій Меладзе

Біографія

Валерій народився поруч з Батумі в невеликому селищі, його день народження 23 червня 1965 року. Умови для дитини були ідеальними: тепле сонечко і Чорне море з його цілющістю. Але Валерій був у дитинстві непосидючим і рідко слухався старших, йому більше подобалося бродити по вулицях, ніж ходити в школу. Часто хлопчик потрапляв в неприємності, заходив в місця, куди дітям заборонено ходити: будівництва, баржі, підвали.

Валерій Меладзе з братом і батьками в дитинстві

Один раз він навіть зайшов на територію Батумського заводу з переробки нафти, де виявив поламаний трактор, з якого забрав кілька деталей. Вони потрібні йому були, щоб зібрати омметр, в дитинстві хлопець любив електроніку. Після цього опинився на обліку в міліції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Валерій Меладзе з братом Костянтином

Валерій ходив не тільки в звичайну ненависну школу, але і в музичну, де навчався грі на фортепіано разом зі старшим братом Костею, який також навчався грати ще й на скрипці.

Музика не була одиноким захопленням для Валерія, йому також подобалося плавання, грати в футбол. Після школи спробував працювати на заводі, але зрозумів, що це не його покликання. На батьківщині Валерій не вступив до інституту, в результаті пішов по стопах брата і поїхав вчитися в Український Миколаївський кораблебудівний інститут.

Валерій Меладзе в молодості

У Миколаєві Валерій знайомиться зі своєю дружиною. Але це був не єдиний поворот в його долі, він все більше захоплюється тим, що стає його професією, яка принесе йому славу.

Сім'я

У Валерія є брат Костянтин, з яким вони разом здобули музичну освіту. Брат старший за нього на 2 роки Він композитор і музичний продюсер. Ще є сестра Ліана. Батьки не були музикантами, Шота і Неллі були інженерами.

Кар'єра

Кар'єра Валерія, як і його брата Костянтина, почалася ще в інституті, це була художня самодіяльність. Тоді вони були в складі ансамблю «Апрель», який через кілька місяців вже було складно уявити без братів.Ансамбль став популярний не тільки в вузі, але і в місті, і далі.

Валерій і Костянтин Меладзе

У 1989 році обох Меладзе запросили брати участь у групі під назвою «Діалог», тоді лідером цього колективу був Кім Брейтбург. Він говорив, що у Валерія голос дуже схожий на голос учасника групи «Yes» Джона Андерсона. З цим колективом брати випустили 2 альбоми.

Його сольний дебют відбувся через три роки під час фестивалю «Роксолана», який проходив в Києві. Тоді пісня Меладзе «Не тревожь мне душу, скрипка» стала його першим хітом, а після її прем'єри в «Утренней почты» (культова передача того часу), Меладзе став знаменитістю. У 1995 році випускає свій перший альбом «Сэра», який неймовірно добре продавався, майже всі пісні слухачі називали хітами.Раніше подібного не зустрічалося в російській поп-музиці. Ще більший успіх принесли пісні «Красиво» і «Самба белого мотылька».

Валерій Меладзе та "ВіаГра" - " Притяженья больше нет "

Під кінець 90-х Меладзе став дуже популярним на пострадянському просторі, він був виконавцем, який міг кілька днів поспіль збирати повні зали СК «Олімпійського».

З початком 2000-х Валерій пов'язує свою кар'єру з колективом «ВіаГра». Вони підкорили серця відразу мільйонів людей і завойовували постійних шанувальників з першого ефіру. Разом з дівчатами-учасницями групи Валерій записує «Океан и три реки» i «Притяженья больше нет», які відразу потрапили в топ хіт-парадів.

Валерій Меладзе - " Девушка из высшего общества "

У 2002 році Меладзе виступає в Кремлівському палаці, в його концертному залі, на підтримку альбому «Настоящее». Також співак взяв участь і проектах «Старі пісні про головне» Джаника Файзієва.

У 2005 році Валерій стає членом журі «Нова хвиля», музичний конкурс, і більше не покидає це крісло. А в 2007-му з Костянтином стають продюсерами «Фабрики зірок». Через рік Меладзе випускає ще один альбом, який називається «Вопреки», його головна пісня «Салют, Вера».

Валерій Меладзе - "Без суеты"

У дискографії артиста 8 альбомів, що не менш популярні, ніж його перший альбом, всі вони розходяться величезним тиражем. Валерій часто з'являється на телебаченні, як на концертах, так і в музичних фільмах, які зазвичай приурочені до Нового року, наприклад, «Сорочинський ярмарок».

Знаковим став для його творчості 2003 рік, коли перевидавалися пластинки «Последний романтик», «Сера», «Все так и было», «Самба белого мотылька». А в грудні випускає диск «Нега».

Валерій Меладзе ft. Ані Лорак - "Верни мою любовь"

У 2008 році Костянтин і Валерій Меладзе влаштовують в Києві творчий вечір, де пісні композитора виконують випускники 7-й «Фабрики», Пугачова, Орбакайте, Ротару і Ані Лорак. А сам Валерій виступає ведучим на цьому вечорі.

У 2010-му році Валерій Мелазде випускає кліп на композицію «Обернитесь», яку виконував разом з Григорієм Лепсом. У тому ж 2010-му виходить черговий хіт «Небеса». Восени 2011 року виступає в Москві вCrocus City Hall. З 2012 року співак стає ще й ведучим «Битви хорів».

Валерій Меладзе - " Чуть ниже небес "

2015 подарував слухачам ще один прекрасний кліп «Любовь и Млечный путь», в якому брали участь на зйомках Марина Александрова та Сергій Безруков, відомі представники кінематографа Росії. У 2015 році був ще й 50-річний ювілей артиста, він отримав в подарунок альбом зі своїми ж піснями, які переспівали інші зірки естради, від продюсерського центру Velvet Music. А ювілейний вечір братів називався «Полста», на який прийшли заспівати Діма Білан, Григорій Лепс, Валерія, Віра Брежнєва та інші представники шоу-бізнесу Росії. На цьому концерті брати разом виконали пісню «Мой брат». Через рік канал на YouTube Velvet Music випустив відеоверсію концерту.

Валерій Меладзе - " Белые птицы "

Звичайно ж, всю музику неможливо було зібрати в один концерт, але такого завдання і не було, це було не підбиття підсумку, а просто спосіб на сцені показати всі грані їх творчості і зробити концентрований музичний подарунок глядачам.

Валерій Меладзе

Брати Меладзе завжди намагалися представити ті композиції, які відгукуються в серцях шанувальників близькими і рідними мотивами, пробуджують почуття.

Однак в 2016 році в мережі з'явилося відео, на якому користувачі помітили, що під час закриття «Нової хвилі» Меладзе не потрапив в фонограму, до речі, критики кажуть, що він під неї досить часто виступає.Цього разу він запізнився зі своєю частиною виконання, мав заспівати третім після Миколи Баскова і Ігоря Крутого.

Валерій Меладзе з премією «Золотий грамофон»

Існує премія за сумнівні досягнення в мистецтві, яка має смішну назву «Срібна калоша». Її ініціатори і помітили цей момент на відео. Але організатори заходу сказали, що це лише технічні неполадки і взагалі не планували запускати це відео в ефір.

І все ж Меладзе став багаторазовим володарем різних премій «Пісня року», «Муз-ТВ», «Золотий грамофон», «Овація». У 2006 йому присудили звання Заслуженого артиста РФ, а через 2 роки стає ще і Народним артистом Чеченської республіки.

На початку 2017 року Валерій також виступає як наставник в музичному проекті «Голос діти» разом з Нюшей і Дімою Біланом. В 4-му сезоні Меладзе допоміг вибрати найдостойніших учасників серед фіналістів. У 2018 році повторює свій досвід наставництва в шоу «Голос. Діти »разом із Бастою і Пелагеєю.

Валерій Меладзе в проекті «Голос. діти »

Відносно недавно стало з'являтися в інтернеті більше фотографій разом з його дружиною Альбіною, очевидно, їм набридло бути затворниками. У липні 2018 го відбувся музичний фестиваль «Жара», подружжя разом вийшли на червону доріжку, а також під час фестивалю пройшов ще й творчий вечір співака. Рік тому на «Жарі» подружжя визнали найкрасивішою парою.

Фото також було опубліковано в Інстаграм акаунті співака, що дуже порадувало шанувальників, так як сімейні фотографії там з'являються дуже рідко. Як приклад, в цьому році одному з його синів виповнилося 4 роки, але фанати досі не знають, як він виглядає. Хоча старшого сина теж намагалися довго не показувати, зараз йому 14.

Валерій Меладзе з дружиною і сином Костею

Крім того, у Меладзе є і три дочки, старша Інга вийшла заміж за лондонського фінансиста Нори Вергіза в 2017 році. У молодого чоловіка марокканські коріння, хоча він і народився в Великобританії, але весілля пройшло в Марракеші. Його дуже сильно обговорювали ЗМІ. Церемонію проводили відразу на 4-х мовах: англійській, російській, французькою та арабською. Торжество зібрало більше сотні людей. Батьки зустріли молодих згідно з традицією, з короваєм. Батько, Валерій Меладзе, вів наречену до вівтаря.

Весілля дочки Валерія Меладзе

У 2018 році Меладзе повертається в «Голос», але на цей раз шоу не дитяче, а 60+, для людей яким більше 60 років. Суддями стали сам Меладзе, знову Пелагея, Леонід Агутін і Лев Лещенко.

Цікаво, що в серпні цього року артист вирішив отримати грузинське громадянство і подав заяву. За його словами, він не відмовляється від російського паспорта, просто, коли він народився в Грузії, то ще не було таких меж між країнами.

Брати Меладзе з дружинами

Тоді як раз в Грузії набув чинності закон, що люди, які народилися в Грузії можуть відновити своє громадянство, якщо втратили його для отримання паспорта іншої країни, і Меладзе хоче скористатися цією нагодою, тоді громадянство у нього вийде подвійне. Співак зараз посилено виступає, на півроку наперед у нього розписані всі гастролі.

Цікаві факти і чутки

Валерія Меладзе міліція поставила на облік. Це сталося ще в дитинстві, після того, як він пробрався на Батумський нафтопереробний завод і знайшов там поламаний трактор. Тоді Валерій вчився ще в шостому класі і захоплювався електронікою. Хлопчик хотів сам зібрати собі омметр і йому стало цікаво з чого зроблені ці прилади. Тому і зняв з трактора кілька деталей. Батьки на цю витівку похитали головою, боялися, чого чекати далі, якщо вже зараз проблеми з міліцією.

Меладзе зраджував і навіть має позашлюбного сина. Після його одруження на подрузі з інституту, народження трьох дочок, Валерій постійно хвалили її, говорив, що у дівчини стійкий характер і всім розповідав про своє щастя. Однак трохи пізніше поширилися чутки, що у нього інтриги з солістками з групи «Віа-Гра». А ще пізніше виявилося, що співак має ще і позашлюбного сина від коханки. У 2009 році з дружиною вони жити разом перестали, принаймні за заявою Меладзе, потім подали на розлучення і в 2014 році з Альбіною Джанабаєвою вони одружилися.

Валерій Меладзе и Альбіна Джанабаєва

У 2011 році стався інцидент з фотокореспонденткою «КП», яка хотіла сфотографувати Меладзе з Джанабаєвою поруч з московським рестораном. Але артист повівся дуже агресивно. Він погнався за дівчиною, вона впала ще при цьому, намагався відібрати у неї камеру. Через це на нього завели кримінальну справу, але мировий суддя пізніше припинив її. Юрист потерпілої сказав, що суддя просто зрозумів, що не вийде виправдати Меладзе, і просто вирішив припинити справу, не дивлячись на всі незаперечні докази.

Також на «Голос Діти» 2017 року Валерій посварився з Дімою Біланом. І все б нічого, але поруч були діти. Це допомогло глядачам розім'яти язики, обговорюючи сварку артистів. Виявилося, що Білан образився, що Меладзе поставив пісню «Мрійники» хлопцям і нібито зробив пародію на Білана, з його характерною позою із зігнутими колінами і руками. Ведучий підлив ще більше масла у вогонь. Він сказав, що тепер Діма бачить, як виглядає з боку і всі зрозуміють, якщо він зараз просто встане і піде.

«Я безмірно поважаю Валерія і Костянтина Меладзе. І може бути, коли я виконував на конкурсах «Самбу білого метелика», це теж виглядало безсторонньо - моя ліва рука ось так ось смикалася ... Можливо, це виглядало як пародія, і я б зрозумів Валерія, якби він сказав: «Ну що ось ти, навіщо ось це все »... У мене подвійне відчуття - це швидше пародія, тут не було ні голосу, ні настрою », - заявив Діма.

Але Меладзе знайшов, що відповісти, сказав, що це Білан просто переживаєте ще більше, ніж самі діти на сцені.

Посварився з Дімою Біланом при дітях

У 2017 році був скандал пов'язаний з весіллям Олени Хахалевой, вона - дочка голови адмінколлегіі Краснодарського крайового суду. Сума, витрачена на весілля просто захмарна, адвокат Сергій Жорін сказав, що на неї витратили приблизно 2 млн. доларів.

«Це не весілля дітей олігархів. це весілля дочки діючої судді Краснодарського крайового суду. Утріться всі, хто трудиться за 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в місяць, по 8 годин кожен день », - повідав Жорін.

На цьому же весіллі виступив і Валерій Меладзе, але сказав, що чоловік судді його родич, а дочка наполовину грузинка, тому він працював безкоштовно. Вони часто зустрічалися і у Валерія навіть є спільні фото.А на рахунок інших артистів він не знає.

Співак не так давно веде свій Інстаграм і вже встиг отримати своїх власних хейтерів. Багато хто вважає, що показуха в його профілі зайва. У травні 2018 року він запостив фотографію нового Mercedes-BenzCLC-класу, який навіть в найпростішій комплектації коштує близько 5 млн рублів. Особливо обурив підпис «Пора пересідати на літні машини». Всіх обурив розмах, адже більшість людей в новий сезон купує максимум нове взуття або одяг, а тут дорогущая машина. Незадоволені вирішили, що це співак так хвалиться своїм багатством, коли інші люди можуть мріяти про хоч який-небудь автомобіль. Очевидно це змусило Меладзе видалити фотографію, тому що більше її в акаунті немає.

Валерій обожнює автомобілі

Особисте життя

Спочатку Валерій Меладзе пов'язав своє життя з Іриною, і цей шлюб дав йому трьох дочок. Вони познайомилися в інституті в Миколаєві, а в підсумку 20 років прожили в шлюбі. В 2000-х роках шлюб став розвалюватися і в 2009 році подружжя подали на розлучення.

Валерій і Ірина Меладзе

Причина банальна і стара, як світ. У Меладзе був роман з Альбіною Джанабаєвою, яка брала участь як солістка в групі «Віа-Гра». У ЗМІ дуже скоро з'явилися новини, що пара таємно одружилася. І не дивно, адже ще в 2004 році Альбіна народила сина Костянтина від Валерія. У 2014 році народився ще один син, якого назвали Лука. Друзі подружжя кажуть, що їхні стосунки теж не ідеальні, але не відомо, що саме мається на увазі.

Валерій Меладзе та Альбіна Джанабаєва

Валерій з Альбіною рідко показуються разом, можливо через несхвалення зради і позашлюбного сина.

Артисти також не поширюються про інших членів сім'ї, хоча іноді завіса таємниці все ж відкривається. Наприклад, Валерій розповідав про маленького сина, як він каже, хлопчик росте з сильним характером і легко вирішує проблеми і труднощі його віку, навіть не плаче, коли падає.

Валерій з дружиною

Валерій також говорив, що його сини поки що не виявляють музичних здібностей або здібностей до іншої творчості. Костянтину більше подобаються точні науки, а Лука можливо просто ще дуже маленький.Валерій думає, що його старший син може стати інженером і навіть винахідником.

Валерій Меладзе в тренажерному залі

За словами самого Меладзе він може бути не тільки люблячим, але і суворим батьком, може доносити корисну і важливу інформацію, розмовляючи на рівних з дітьми. Хоча все ж намагається бути більш уважним і добрим.

Вага Меладзе близько 90 кг, що нормально при його 183 см зросту. Останнім часом він веде здоровий спосіб життя і ділиться з шанувальниками своїми відео та фото в Інстаграмі, де він в тренажерному залі займається спортом.

Фотографії

Валерій на відпочинку

Меладзе з дочками

Валерій з Філіпом Кіркоровим

Меладзе на концерті

Валерій Меладзе та Стас Михайлов

Відео

Вечірній Ургант. В гостях у Івана Валерій Меладзе

Валерій Меладзе та MBAND - «Мама, не горюй!»

Новини

Також Знай.ua розповідав, що Меладзе хоче стати ближче до хачапурі і вина, він попросив повернути йому громадянство Грузії.

Нагадуємо, в Мережі з'явилося перше фото сина Меладзе і Джанабаєвої.

Крім цього Знай.ua писав, що дружина Меладзе показала фанатам 50 відтінків червоного.

Нагадаємо, що Меладзе обрав не ту.

Посилання