Телеканал СТБ вперше розповів, що переможниця Нацвідбору потрапила на конкурс за погодженням з Національною суспільною телерадіокомпанією України.

Про це йдеться у заяві СТБ стосовно ситуації навколо фіналу Нацвідбору.

Зокрема, телеканал розповів, що цього року на конкурс надійшло понад 800 пісень, з яких вже було сформовано список та обрано 16 півфіналістів.

"Коли напередодні жеребкування з’ясувалося, що Tayanna відмовляється від участі у відборі, нам довелося терміново узгоджувати заміну. Кандидатуру Maruv напередодні жеребкування також погодив представник НСТУ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того в СТБ повідомили, що у правилах проведення Нацвідбору взагалі не має жодного пункту, який би стосувався громадянської позиції артиста, його гастролей у РФ, професійних чи родинних зв’язків.

"За 4 роки необхідність внесення такого пункту не ставилася", - йдеться в заяві.

При цьому телеканал відзначив, що питання, який же артист та з якою громадянською позицією повинен представляти Україну на Євробаченні.

"Це питання потребує врегулювання, аби не допустити подібних дискусій під час майбутніх нацвідборів. При цьому одразу виникають три питання: 1) якою має бути процедура перевірки артистів та їх родин на громадянську позицію; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити? Адже задача телеканалу – виробництво і трансляція, а перевіряти мають інші служби", - наголосили в СТБ.

Разом з тим варто відзначити, що ситуація на Національному відборі до Євробачення 2019, а зокрема скандал із MARUV, котра все ж не поїде представляти нас до Ізраїлю, не дає спокою глядачам. Подивитися на це з іронією спробував блогер Антон Ходза.

"Відчуваю, що замість MARUV виберуть Анну-Марію. Це повністю вклалось би у загальну картину тотального пи*деця і шапіто у нас в країні", - зазначив він.

Користувачі не розгубилися і запропонували жартома свої кандидатури.

"Чому ми стали забувать про Іво Бобула під час відборів на Євробачення?", " через суд, бажано Печерський, ще й компенсацію і поновити батьків на роботі в Україні", "Не наврочте", "Було б логічно", "Зібров хай їде"- іронізують у коментарях.

Нагадаємо, Зеленський став на захист MARUV.

Як повідомляв "Знай.ua", у Данилка розповіли, хто поїде до Ізраїлю.

Також "Знай.ua" писав, що Притулу після Євробачення 2019 прорвало.

MARUV не поїде на Євробачення, бо не готова виступати з політичними лозунгами