В суботу, 16 березня, у США у віці 81 року помер всесвітньо відомий музикант Дік Дейл.

Про це повідомляє The Guardian.

Колега Дейла, гітарист Сем Болл повідомив, що музикант помер 16 березня. Наразі точна причина смерті невідома.

Варто нагадати, що музикант був автором музики до фільму "Кримінальне чтиво" і один з перших випробувачів гітари Fender Stratocaster.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Лікарі двічі діагностували Дейл рак прямої кишки. У 2012 році в інтерв'ю журналу Vice він розповів, що продовжує гастролі, незважаючи на хворобу, щоб оплачувати медичні рахунки, адже страховка не покривала лікування.

Діка Дейла називають "королем серф-року" і одним з перших випробувачів гітари Fender Stratocaster. Найбільш відомим у світі став його сингл Misirlou, який режисер Квентін Тарантіно використовував у фільмі "Кримінальне чтиво". Всього музикант випустив 11 альбомів і 14 збірок.

Нагадаємо, за офіційною інформацією музикантів з групи The Prodigy, 49-річний Кіт Флінт покінчив з собою в минулі вихідні.

"Новини правдиві, я не можу повірити, що кажу це, але наш брат Кіт покінчив з собою у вихідні. Я в шоці, страшенно злий, растеряный і розбите серце ..... r.i.p. брат Ліам," - йдеться в офіційному акаунті гурту The Prodigy в Instagram, про те, що Кіт Флінт покінчив з собою.

DJ Грув висловив збентеженість і шок про смерть вокаліста The Prodigy Кіта Флінта:

"Ми дуже близько спілкувалися. Ми в Лондоні повинні були зустрітися в неділю. Я в шоці просто..."

Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 13 березня помер російський музикант, піаніст у гурті Олександра Розенбаума - Юрий Капетанакі.

20 років піаніст Юрій Капетанаки співпрацював з Олександром Розенбаумом. За ці роки Капетанаки і Розенбаум стали не просто колегами, а близькими один одному людьми. Сьогодні Олександр Якович повідомив про смерть талановитого піаніста. Музикант не став розкривати конкретної причини смерті Юрія, зазначивши лише, що той тяжко хворів.

Також Знай.ua писав про те, що у п'ятницю, 15 березня, пішов з життя український оператор-постановник, член Національної спілки кінематографістів України Ігор Іванов.