У вівторок, 19 березня, стало відомо про смерть легендарного радянського режисера Марлена Хуцієва - він пішов з життя у Москві на 94-му році життя.

Про це повідомляють російські ЗМІ, уточнюючи, що творець "Весни на Зарічній вулиці" два дні провів в реанімації в одній з московських лікарень.

Причини смерті режисера поки не названі. Наразі відомо лише те, що Хуцієв був доставлений в лікарню два дні тому після того, як син виявив його в несвідомому стані у власній квартирі.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Тоді повідомлялося, що у режисера "Застави Ілліча" відкрилося шлунково-кишкова кровотеча.

В кінці 2018 року Хуцієв уже потрапляв до лікарні. Тоді його госпіталізували разом з дружиною Іриною Соловйової, яка померла 5 січня цього року.

В 2019 році повинна вийти картина Хуциєва "Невечерняя". Це фільм-діалог двох письменників – Чехова і Льва Толстого – по всім головним російським питанням. Хуцієв виступив режисером і сценаристом фільму.

"Весна на Зарічній вулиці", "Застава Ілліча", "Липневий дощ" – фільми Хуциєва знав і любив увесь Радянський Союз. Великий чоловік, який робив велике кіно", - пишуть засмучені шанувальники метра.

Актор Владислав Вєтров, який знімався в ролі Чехова у фільмі Марлена Хуциєва - "Невечерняя", також прокоментував смерть режисера.

"Безпосередньо брати участь у його задумі - це була величезна честь, величезна відповідальність. Уроки, які він дав мені за ці роки, вони безцінні, і навряд чи хтось з артистів зможе сказати, що у нього такий досвід роботи над однією роллю в кіно. Я йому надзвичайно вдячний ... Звістка абсолютно сумна ... Я навіть не знаю як реагувати ... ", - написав він.

Нагадаємо, помер російський кінорежисер-документаліст Юрій Шиллер.

Знаменитості не стало на 78 році життя.

Про це повідомили на сайт Спілки кінематографістів Росії.

Про смерть редисера стало відомо, у неділю, 17 березня.

"Вони (фільми) є класикою вітчизняного і світового документального кіно, ввійшли в історію", — зазначили в організації.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в суботу, 16 березня, у США у віці 81 року помер всесвітньо відомий музикант Дік Дейл.

Про це повідомляє The Guardian.

Колега Дейла, гітарист Сем Болл повідомив, що музикант помер 16 березня. Наразі точна причина смерті невідома.

Варто нагадати, що музикант був автором музики до фільму "Кримінальне чтиво" і один з перших випробувачів гітари Fender Stratocaster.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, де і коли проведуть в останню путь популярну російську співачку Юлію Началову.