Стало відомо, що українська естрадна співачка Софія Ротару збирається виступити на російській сцені вже в грудні 2019 року. Артистка стане хедлайнером фестивалю "Легенди Ретро FM". У Раді Федерації закликають байкотувати концерт знаменитості.

Софія Ротару

Так, Ротару приїде до Москви на зйомки музичної премії "Пісня року" і виступить на фестивалі "Легенди ретро FM". Про це повідомляють російські ЗМІ.

Дане оголошення викликало бурхливу реакцію у росіян. Одні з нетерпінням чекають на зустрічь з артисткою, інші ж категорично проти її виступу.

Слід зазначити, що причиною спору послужила скасування виступу співачки в програмі "Пісня року" з-за запровадження в Україні воєнного стану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ведуча "Пісні року" Ангеліна Вовк засудила Ротару за те, що вона нібито "їде сюди за грошима".

"Я завжди дивуюся ось такої позиції людини, вона викликає подив. Ну, по-перше, якщо ти так погано ставишся до Росії, ну навіщо ти сюди їдеш за грошима? На місці Софії я б не поїхала сюди заробляти, як би ні були потрібні гроші. Я розумію, артист - поза політикою. Але, якщо ти дійсно поза політикою, тоді не підтримуй армію, яка воює з нашою країною", - цитує провідну видання "Царгород".

Софія Ротару

Голова соціального комітету Ради Федерації Валерій Рязанський звинуватив артистку в бажанні заробити. На його думку, "у Мінкультури повинен бути інструмент впливу на таких артистів".

Сенатор стверджує, що найкращою відповіддю на виступи українських зірок стали б порожні місця в залі. До того ж, він закликав громадян РФ не ходити на концерти Ротару.

Російський продюсер Йосип Пригожин підтримує Ротару.

"Вважаю це неправильним. Але при чому тут Ротару? Вона артистка. За що її так щемлять?... Не можна одного забороняти, іншим - розміщувати. Софія Михайлівна набагато чистіше багатьох артистів, представлених на нашому ринку... Давайте тоді - якщо ви хочете заборонити Ротару приїжджати в Росію - заборонимо Ані Лорак, Світлану Лободу, хто там ще у нас є з українських артистів, Maruv, Таїсію Повалій. Давайте тоді всіх заборонимо...", - заступився Пригожин.

Софія Ротару

Концертний директор артистки Сергій Лавров підкреслив, що всі звинувачення в бік Ротару не відповідають дійсності.

"В цьому році Софія Михайлівна виступить тільки на "Пісні року", а це, між іншим, безкоштовне захід. Артисти ніколи не отримували грошей за виступ на цьому концерті. Ротару вже багато років відмовляється від комерційних виступів і проводить їх дуже рідко", - повідомив він.

Нагадаємо, що фанати Софії Ротару показали її весільні фото і на них із працею можна дізнатися легенду естради.

Як повідомляв портал Знай.ua, син відомої артистки Софії Ротару Руслан Євдокименко підтвердив намір співачки виступити в Росії.

Також портал Знай.ua писав, що українська співачка Софія Ротару поїде в Москву для того, щоб знятися в музичній премії "Пісня року".