Відома голлівудська актриса Анджеліна Джолі (Angelina Jolie) дуже любить татуювання. Це не рідкість для зірок високого польоту, однак багато тату, що прикрашають її тіло, викликають сильний інтерес у громадськості, зокрема, через те, що на ньому багато загадкових зображень на стародавніх мовах, санскриті.

Татуювання Анджеліни Джолі і їх значення

В цілому на тілі зірки в різний час було близько двох десятків татуювань. З часом вона стирає, оновлює і перебиває свої наколки. Це розумно, адже через роки татуювання мають властивість вицвітати, а також, напевно, для самої актриси втрачається актуальність і сенс деяких. Отже, розглянемо, що ж зображено на її ідеальному жіночому тілі і що означають ці тату.

Не змінний чорний хрест на животі зліва над стегном. Він був набитий в 1996 році перед весіллям з першим чоловіком зірки (яке, до речі, було дуже феєричне). Близько хреста напис на латині «Що мене живить, те і руйнує», цю тату асоціюють з її худорбою, адже свого часу актриса страждала від анорексії.

Тату хрест, Фото з сайту Ranors
Тату хрест, Фото з сайту Ranors

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

«Н» на правому зап'ясті - татуювання, присвячене її брату Джеймсу Хейвені.

Татуювання "Н", Фото з сайту x-tattoo.
Татуювання "Н", Фото з сайту x-tattoo.

На правому передпліччі - набито слово «цілеспрямованість» арабською в'яззю.

Дракон-трайбл на тому ж плечі, до нього в було додано ім'я другого чоловіка. Однак після розлучення актриса вивела напис «Біллі Боб».

Тату дракон і Біллі Боб, фото з сайту x-tattoo.
Тату дракон і Біллі Боб, фото з сайту x-tattoo.

На «пагорбі Місяця» внизу правої долоні з'явилося татуювання «М» після смерті її матерії, яку звали Маршелін.

Буква "М", фото з сайту x-tattoo.
Буква "М", фото з сайту x-tattoo.

На лівому передпліччі вона набила цифру римську 13 якдоказ оточуючим, що не боїться забобонів, пов'язаних з цим числом. Трохи пізніше було додано до неї римські «V MCMXL». Це означає число 13. 05. 1940 року, день, коли екс-прем'єр-міністр Британії вимовив: «Мені запропонувати нічого, тільки кров, піт, сльози і важка праця».

Тату Джолі на передпліччя. Фото з сайту Без макіяжу ру
Тату Джолі на передпліччя. Фото з сайту Без макіяжу ру

На цій же руці фраза «I prayer for the wild at heart kept in cages», що в перекладі з англійської означає: «Я молюся за тих, хто дикий у серці, але утримуваний у клітці». Це цитата з п'єси Теннессі Ульямса відомого драматурга США, що в якийсь час був її улюбленим автором.

Тату координати. Фото з сайту GoodFon
Тату координати. Фото з сайту GoodFon

Також на плечі лівої руки набиті місця народження всіх шістьох дітей. Це географічні координати - градуси широти і довготи.

На верхній частині спини у Джолі заклик і назва пісні групи Clash «Know your rights» - «Знай свої права» в перекладі з англійської.

На лівій лопатці, на місці старої татушки на японській мові, що означає смерть, актриса нанесла молитву-оберіг кхмерською. Буддистська молитва повинна була охороняти її та сина Меддокса, народженого в Камбоджі.

Тату на лопатці, Фото з сайту Пикабу
Тату на лопатці, Фото з сайту Пикабу

До речі, про японський ієрогліф: одні ресурси пишуть, що актриса не знала про його значення, а як тільки здогадалася - перебила. Інші ж вважають, що Джолі спеціально набила його, щоб завжди пам'ятати про смерть. Відзначимо, що в ранні роки вона навіть хотіла стати планувальником похорону, і загробна тематика дуже приваблювала її.

Давно наколотий симетричний трайбл красується у зірки внизу спини, ближче до крижів. А кілька років тому вона додала до нього великого бенгальського тигра (ескіз розміром 20х30 см) в стилі древніх наскальних малюнків. Це татуювання особливе. Перед її нанесенням була проведена благословляюча молитва (стародавня мантра), весь процес нанесення зайняв близько двох годин і був здійснений тайським традиційним методом. Таким чином актриса відзначила своє отримання громадянства в Камбоджі.

Тату на попереку Джолі, Фото з сайту Твій ювелір
Тату на попереку Джолі, Фото з сайту Твій ювелір

Тигр доповнений візерунками-трайбл на середній частині спини і з боків зверху на сідницях.

Татуювання в районі грудного відділу на спині було зроблене зовсім недавно. Спеціально для цього з Бангкока прилітав тайський монах Аджарн Ну Кенпай. Це стародавні знаки, які повинні були надати парі допомогу в здобутті духовної спорідненості і відновленні їхніх стосунків.

Тату на спині. Фото з сайту Все про TATU
Тату на спині. Фото з сайту Все про TATU

Таку ж трохи пізніше зробив і Бред Пітт. Малюнок наносився спеціальним методом - за допомогою хірургічної голки. Такий спосіб більш болючий, але дає максимально точне зображення.

І тату на правій нозі з внутрішньої сторони «Whiskey Bravo» - це зашифроване ім'я її третього чоловіка Бреда Пітта.

Життєвий і творчий шлях

Одна з найуспішніших актрис світу Анджеліна Джолі (дівоче прізвище було Войт) вперше з'явилася на екрані у фільмі «Кіборг 2: Скляна тінь» в ролі напівлюдини напівробота Казелли Кеш Різ. Хоча до цього вона часто знімалася у кліпах музикантів, виступала на подіумі в ролі моделі, в рекламах. А після фільму «Джордж Уоллес» актрису номінували на премію «Еммі» за роль Корнелії. Після прориву вона почала отримувати головні ролі. Свою першу золоту статуетку Оскара вона отримала в 1999-му за роль Ліси Роув в «Перерваному житті».

Джолі у фільмі "Перерване життя", Фото з сайту Filmz
Джолі у фільмі "Перерване життя", Фото з сайту Filmz

Приблизно в 2000-х вона стала послом доброї волі OOH, частий гість країн третього світу, де живе на ряду зі звичайними людьми, рівно в таких же умовах, допомагає і підтримує різні гуманітарні проекти. Є засновником кількох благодійних організацій, виступала в Лондонській школі економіки як викладач з безпеки в світі і захисту жінок.

У 2002 вона усиновила свою першу дитину однорічного Меддокса в Камбоджі з сирітського притулку.

У 2004-му був пік слави з чотирма фільмами за рік, а після вона знялася в культовому «Містер і місіс Смітт» з Бредом Піттом.

Кадр з фільму "Містер і місіс Сміт", фото з сайту КиноПоиск
Кадр з фільму "Містер і місіс Сміт", фото з сайту КиноПоиск

Після якого вони отримали звання найсексуальніших чоловіка і жінки на планеті. Приблизно в цей час з'явилися і чутки про їх роман. Нагадаємо, що в той час Пітт був у відносинах з Дженіфер Еністон.

У 2005 році Джолі усиновила другу дитину - дівчинку Захару. Приблизно в цей час Пітт подав документи на усиновлення двох дітей Джолі. А вже в 2006 році пара оголосила про свої стосунки і вагітність актриси.

Вагітність Джолі, Фото з сайту Аbama-mama
Вагітність Джолі, Фото з сайту Аbama-mama

27 травня 2006 року в Намібії народилася Шайло, через кілька років дівчинка заявила, що вона відчуває себе хлопчиком і є трансгендером. Таке рішення сім'єю було прийнято спокійно.

Через рік сім'я усиновила трирічного в'єтнамського малюка Пакса Тьена, чиє ім'я вибрала мама Джолі перед смертю.

Сім'я Анджеліни Джолі, Фото з сайту HELLO! Russia
Сім'я Анджеліни Джолі, Фото з сайту HELLO! Russia

У наступному році вона дебютувала як режисер фільму «Місце в часі». Було ще кілька картин, а спільна робота «Біля моря» з Бредом Піттом, де вони виступили продюсерами, режисерами, сценаристами та акторами, стала некомерційною і не отримала велику популярність.

У липні 2008 року голлівудська актриса народила двійнят у Ніцці: Нокса Леона і Вів'єн Маршелін. Їх фото продали за кілька мільйонів доларів, які потім були пожертвувані благодійним організаціям.

Нокс Леон і Вів'єн Маршелін, Фото з сайту Cosmopolitan
Нокс Леон і Вів'єн Маршелін, Фото з сайту Cosmopolitan

Тільки в 2014 році пара одружилася, після семи років цивільного шлюбу. Їх вважали найкращою парою Голлівуду і в пресі проскакувала навіть назва «Бранджеліна».

У 2017 році Джолі знялася і спродюсувала картину «Спочатку вони вбили мого батька», яку вона так довго чекала.

За свою активну благодійну діяльність Джолі була удостоєна безлічі нагород, почесних звань різних країн, зокрема, вона нагороджена титулом почесної кавалерскої дами.

12 квітня 2019 року пара офіційно закінчила шлюборозлучний процес.

Документи подала Анджеліна, в Мережі довгий час ходили чутки навколо цього, фото, припущення про повернення батька в сім'ю і багато іншого. Що по істині стало кінцем настільки тривалих відносин, достовірно не відомо. Однак щодо зради, варто відзначити, що між парою був укладений шлюбний контракт: опіка над усіма дітьми буде анульована, якщо Пітт зрадить. Отож залишається тільки здогадуватися.