День Незалежності України святкується 24 серпня, до цього дня Павла Зіброва попросили згадати про кінець 80-х і початок 90-х років, а також розповісти про свої очікування, реалії сучасності і бачення незалежної країни. Про це повідомив theLime.

Читайте Знай в Google News!

Він почав свою кар'єру ще в 1986 році і через кілька десятиліть виступав на сцені для публіки на Atlas Weekend. Зібров каже, що СРСР розпалася, на щастя, проте швидке становлення незалежної для України виявилося важким завданням. Весь час заважав недолік рішучості у правителів. "Ну і, безумовно, корупційні схеми. Не обов'язково все президентами і прем'єр-міністрами вирішується: є ляльководи, які правлять бал і смикають за ниточки. Ось цих би вивести на чисту воду, позбутися-якщо не посадити, то хоча б вислати за межі нашої країни", - доповнив він.

"Перебудова" і початок 90-х стали часом колосальної інфляції, коли життя велася за купони. Концерти проводилися за холодильники та іншу побутову техніку, на лікеро-горілчаному працювали за вино і горілку, на консервному — за консервами.

Українська музика при всього двох телеканалах УТ-1, УТ-2 і радіо "Промінь" звучала часто. Пісні, в яких звучали мати або з порожніми текстами, не потрапляли в ефір. Згодом з'явилися приватні FM-станції, які вирішують самостійно, що їм "крутити", а що ні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Орієнтація була на все модне, Західне-це непогано. І, звичайно, Росія: російське у нас панувало скрізь. Якщо ти виступаєш в Москві на ТБ і радіо, тебе вже знають всюди, ти більш козирний, дорогий, популярний", — говорить Зібров. Російська музика заполонила станції і українські пісні пішли на другий і третій план. Далі були введені квоти в Україні, які дозволили бути українській культурі, мові, ЗМІ та пісням.

Зібров, скріншот: Youtube
Зібров, скріншот: Youtube

Раніше музика вважалася якраз таки професією, а не самодіяльністю і заробіток був ще до незалежності, так як доводилося перемагати на конкурсах і фестивалях і вчитися. Павло Зібров бажає деяким колегам залишатися популярними десятки років і не гаснути за рік-два.

У 90-х, за словами співака, політикою ніхто з українських виконавців не займався. Оксана Білозір, Вакарчук-одні з перших, хто зважився на подібний крок. Руслана Лижичко після Майдану багато зробила заради України. Євробачення, мотивація і характер дозволили доносити їй це, куди б вона не їздила. Зібров не чув, щоб колись артистам забороняли що-небудь робити або якось їх обмежували.

Раніше артисти не могли домогтися будь-яких змін законодавчої бази через відсутність підтримки більшості народних депутатів. Збиралася симпозіуми багатьох популярних, заслужених і народних артистів, але нічого не виходило.

Для популярних артистів, таких як Монатік, "Время и Стекло" або Винник — необхідно 20 разів подумати над тим, про що ти говориш, з ким співаєш і де граєш. На думку Павла Зіброва, Популярність-це вже політика. "На тебе дивляться, рівняються. Ти вже не можеш допускати помилки", — доповнив він.

Шоу-бізнес для масового споживання працює за схемою: "Ти його послухав, він дав тобі емоцію на 5 хвилин, і пройшло". Однак публіці необхідні глибокі, людські пісні з хорошими віршами, щоб у них була можливість залишитися і звучати десятки років.

Зібров, скріншот: Youtube
Зібров, скріншот: Youtube

"Сьогодення залишається з нами надовго. Те, що було справжнім в 90-ті, воно і зараз популярно, і буде таким через 10 років. Мода, безумовно, змінюється, але найголовніше - залишити справжнє зерно", — каже український артист. Пісні Зіброва аранжуються в різних напрямках, але ж їм по 20-30 років, додаються нові ритми, звуки.

Інтернет, за його словами, дає безліч можливостей. Це і пошук всілякої інформації, походи по світових музеях, перегляд концертів і фільмів. Однак існує залежність, психоз, коли з телефоном людина ходить і в душ, і в туалет, і за столом сидить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яскрава Каменських спантеличила фанатів "двометровою" ногою: "Настя, легше".

Як повідомляв "Знай.ua", дочка Кравець з "Кварталу 95" стала брутальною рокершою - коридор розірваний, Ляпіс може йти.

Знай.ua писав, грайлива Надя Дорофєєва спокусила чоловіків пружними принадами-космічна красуня.