Режисер, кінодраматург і письменник Олег Осетинський помер 28 вересня у віці 83 років. Він називав себе гуру "Акваріума" і "Зоопарку" на початку їх творчого шляху.

Його донька, піаністка Поліна Осетинська розповіла, що причиною смерті стала відмова одного з внутрішніх органів. Про це повідомили у Союзі кінематографістів.

"Ніякого відношення до ковіда це не має", - уточнила вона.

Олег Осетинський, скріншот з відео
Олег Осетинський, скріншот з відео

Олег Осетинський народився 9 липня 1937 року в Свердловську. Він написав сценарії таких відомих картин, як "Зірка чарівного щастя"(1975), "Зліт "(1979), "Михайло Ломоносов" (1986) та інших.

Як режисер-документаліст зняв фільми "Кмара, або Троянди по-грузинськи" (2003), "Золото Грузії" (2009) і фільм про письменника Венедикта Єрофєєва "Веня, або як п'ють і вмирають в Росії" (1993).

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наприкінці 1970 – напочатку 80-х років Осетинський тісно спілкувався з гітаристом гурту "Акваріум" Борисом Гребенщиковим та лідером гурту "Зоопарк" Майком Науменком. Сам він називав себе "художнім керівником" і "тренером особистісного зростання" рок-музикантів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, російський актор Микита Логінов помер від серцевого нападу на 57-му році життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Москві помер відомий російський оперний співак В'ячеслав Войнаровський, якого знають і люблять за виступами в шоу "Криве дзеркало".

Також портал Знай.uа писав, що мама "Рембо" Сильвестра Сталлоне померла трохи не доживши до 100-річчя.