Відома зіркова тренер і телеведуча Аніта Луценко завжди дає безліч корисних порад про здоров'я і спорт на своїй сторінці в Instagram.

Нещодавно знаменитість поділилася дуже важливим для українок постом, в якому розповіла про користь і шкоду глютену, на який останнім часом так ополчилися прихильники здорового харчування. Так, артистка, посилаючись на пост лікаря-дієтолога Олени Молотової пояснила на прикладі маленьких дітей, чому глютен важливий для нашого здоров'я і шкідливий лише для тих, у кого є непереносимість.

Варто відзначити, що глютен – це об'єднана назва білків, які містяться в пшениці, житі і ячмені. У деяких людей імунна система неправильно реагує на глютен, атакуючи власні клітини слизової оболонки кишечника, надалі чого розвивається цекіалія. У здорових же людей, які відмовилися від глютену, є серйозний ризик позбутися всієї групи якісних і здорових цільнозернових продуктів і тих необхідних поживних речовин, які вони дають.

👩 Коли я тільки починала працювати, педіатри рекомендували дітям на першому році життя більш пізнє введення каш з глютеном. Вважалося, що так правильніше і корисніше для дитини. ⠀ 🌾Високоякісне дослідження з промовистою назвою EAT показало, що пізнє введення в раціон дитини частих алергенів не попереджає, а навпаки підвищує ризики алергії на ці продукти. ⠀ 👶В рамках цього ж дослідження було показано, що більш раннє введення продуктів прикорму з глютеном знижує в подальшому житті ризик розвитку целіакії. 1004 дитини розділили на 2 групи — перша група (488 дітей) в період з 4 до 6 місяців отримували близько близько 500 мг глютену на добу (у вигляді пшеничного печива) на додаток до грудного молока, а друга — (516 дітей) в період з 4 до 6 місяців перебували виключно на грудному вигодовуванні відповідно до поточних рекомендацій. ⠀ 🌾До трирічного віку у 7 дітей з другої групи (1,4%) розвинулася целіакія. У групі дітей, які отримували глютен з 4 місяців жодного випадку розвитку целіакії до трирічного віку зареєстровано не було. ⠀ 🌾Глютен - це об'єднана назва білків, які містяться в пшениці, житі і ячмені. У деяких людей імунна система неправильно реагує на глютен, атакуючи власні клітини слизової оболонки кишечника. Таким чином розвивається аутоімунне захворювання тонкої кишки зі спадковою схильністю - целіакія. Оскільки тригером запалення є глютен, логічно прибрати його з харчування. І дійсно, при постановці діагнозу целіакії людині на все життя призначається дієта без глютену. ⠀ 🌾Однак зараз навколо глютену виникла ціла теорія змови, яка відображає тривожність сучасної людини. Прийнято вважати його "шкідливим" і виключати з харчування здорових людей. Це веде до того, що людина позбавляється майже всієї групи якісних і здорових цільнозернових продуктів і тих необхідних поживних речовин, які вони дають. ⠀ ✅Як видно з наведеного дослідження, навіть у маленьких дітей різноманітне харчування корисніше для здоров'я і профілактики захворювань, ніж непотрібні і невиправдані обмеження.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко в сміливій сукні показала, як ефектно відсвяткувала 36-річчя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Аніта Луценко зізналася, що ефективніше - велотренажер vs бігова доріжка.

Також "Знай.ua" писав, що Руслана підкорила силу стихій на висоті 120 метрів, дивовижне відео.