У цьому році виповнюється рівно 50 років альбому The Beatles під назвою Let It Be. Відомо, що невдовзі після його запису гурт припинив своє існування.

Після розпаду The Beatles навесні 1970 року гурт випустив Let It Be, який хоч і не був останнім (музиканти встигли записати ще один альбом — Abbey Road — ред.), але асоціюється саме із кінцем легендарної четвірки.

Режисер "Володаря перснів" Пітер Джексон на честь ювілею зробить документальний фільм про цей період The Beatles.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Пітер Джексон

Як повідомили на офіційному сайті гурту, режисер використає у картині 55 годин плівки, відзнятої у січні 1969 року.

Тоді "ліверпульська четвірка" вирішила зняти фільм, присвячений запису нових пісень, тому кожного дня музиканти репетирували в присутності знімальної групи. Учасники колективу неодноразово сварилися. Був випадок, коли Джордж Гаррісон навіть покидав гурт на декілька днів.

Крапкою цього проекту став концерт The Beatles на даху студії — останній публічний виступ гурту в повному складі.

Зазначається, що Джексон буде співпрацювати із колишніми учасниками The Beatles Полом Маккартні та Рінго Старром, а також вдовами Джона Леннона — Йоко Оно, та Джорджа Гаррісона — Олівією Гаррісон.

Сам Джексон заявив, що вже ознайомився із архівними записами. На його думку, "реальність відрізняється від міфу".

"Звичайно, там є драматичні моменти — але немає такого сильного розладу, з яким проект так довго асоціювали. Неможливо відірватися, дивлячись на те, як Джон, Пол, Джордж і Рінго працюють разом і створюють пісні, які пізніше стануть класикою", — сказав режисер.

Наразі про дату виходу та назву фільму нічого не повідомляється. Відомо, що разом із картиною вийде відреставрована версія альбому Let It Be.

Відзначимо, що цей проект буде вже 3 за останні роки помітним релізом з невідомими архівними матеріалами The Beatles.

Так у 2017-2018 роках були випущені перевидання альбомів "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" та "The Beatles" з десятками записів, які раніше не випускалися.

Нагадаємо, легендарна ліверпульська четвірка випустила ще один офіційний кліп на пісню "Back in the U. S. S. R." до 50-річчя альбому "White Album".

Як повідомляв портал "Знай.uа", легендарна ліверпульська четврка випустила до 50-річчя альбому "Білий альбом" перевидану версію з чотирма дисками нових матеріалів.

Також "Знай.uа" писав, вбивця легендарного британського музиканта, колишнього учасника The Beatles Джона Леннона майже 38 років тому здійснив роковий, оповитий припущеннями та містикою злочин. Нещодавно Чемпен розкрив деякі деталі свого жахливого вчинку.