Відома російська телеведуча Ксенія Собчак влаштувала жорсткий скандал з пропагандистської Кремля Ольгою Скабєєвою. Конфлікт зав'язався навколо нібито погрози Російській Федерації з боку НАТО, а також ролі в цьому України.

Ксенія Собчак

Так, бурхливе обговорення цих питань проходило в студії передачі "60 хвилин" телеканалу "Росія 1".

"Які у вас аргументи, що НАТО страшний хоче нас завтра атакувати?" – звернулася до провідних Собчак.

У свою чергу чоловік Скабєєвої, пропагандист Євген Попов заперечив, зазначивши, що у нього нібито є мільйон доказів агресії НАТО проти РФ, однак на це не вистачить програми. Собчак попросила назвати хоча б один аргумент. Але тут устряла сама Скабєєва.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ксенія Собчак

"В місті Очаків, наприклад, база НАТО з'являється. Це вже зовсім сусідня до нас Україна!" – огризнулася вона.

Однак Собчак припинила її і заявила, що на сьогоднішній день однією з головних країн-терористів у світі є саме Росія.

"НАТО якось на нас намагався напасти в якийсь момент? Чому ви вважаєте, що це має статися? Ми самі сьогодні є агресорами у світі, ми захоплюємо чужі території в порушення міжнародних договорів, ми ведемо війни так чи інакше на інших територіях!" – зізналася Собчак.

На цей публічний скандал відреагував і офіцер ЗСУ, військовий блогер Анатолій Штефан (Штірліц). У своєму Telegram-каналі він зазначив, що рупори Кремля, очевидно, не очікували почути в ефірі правду про злочини РФ.

"Ксенія Собчак вправляє мізки скабеевым з приводу страшилок про бази НАТО. Нібито вони намагаються напасти на Росію. Ось тільки путінська Росія є агресором у світі, окупація територій і війни на інших територіях. Мабуть, ніхто не очікував такого повороту", – написав захисник України.

Скріншот, Telegram

Нагадаємо, що в YouTube з'явилося відео, на якому людина, пізнаний як воювавший на Донбасі російський бойовик Віктор Сорокін, просить милостиню і коментує свій досвід на війні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російську журналістку Ксенію Собчак зняли з рейсу і під конвоєм випровадили з літака.

Також "Знай.ua" писав, що Верховна Рада не підтримала скасування нового закону про середню освіту, який не передбачає існування російськомовних шкіл.