Відома балерина Катерина Кухар дала велике відверте інтерв'ю, в якому розповіла про жалюгідний стан Київського державного хореографічного училища, підкріпивши свої слова фотографіями. Фотосесія була зроблена в училищі фотографом Андрієм коренем і показала справжній стан справ Головного державного хореографічного училища країни.

Читайте Знай в Google News!

В інтерв'ю виданню ELLE.ua Катерина прямо розповідає про стан справ, як вона планує змінювати ситуацію, що вже встигла зробити, а також зізналася про те яка у неї зараз зарплата. Так, балерина розповіла, чи пішла вона з театру.

Балетне училище, фото: ELLE.ua
Балетне училище, фото: ELLE.ua

" я зараз працюю за творчим сумісництвом. Коли надійшла пропозиція очолити хореографічне училище, то звичайно важливою умовою з мого боку була можливість продовжувати танцювати, ось вже 26 вересня буду танцювати "Кармен-сюїту", готуємо для любителів і шанувальників балету і моди інтригуючий сюрприз. Я не готова кинути велике мистецтво, глядачів і сцену і віддатися виключно адміністративній діяльності. Мені здається, в декількох іпостасях я зроблю набагато більше для мистецтва", - каже Катерина.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, вона без сорому розповіла, яка у неї зарплата в училищі на даний момент.

Балетне училище, фото: ELLE.ua
Балетне училище, фото: ELLE.ua

"Моя директорська зарплата становить шість тисяч гривень. Ось уяви, враховуючи мої звання, вислугу років, стаж, я перейшла на півставки в Національному оперному театрі, щоб тут отримувати шість тисяч. Як ми можемо говорити про зацікавленість працювати викладачем? Такими темпами ми вб'ємо у майбутнього покоління бажання до викладацької діяльності в державних установах. Це буде непрестижно, а скоріше навпаки", - каже балерина.

Не оминули питання і зруйнованої матеріально-технічної бази.

Балетне училище, фото: ELLE.ua
Балетне училище, фото: ELLE.ua

"Проблем в училищі дуже багато – каже Катерина-навіть з присадибною територією, яка на сьогоднішній день забудована несанкціонованими гаражами, яка не охороняється, по якій вільно ходять бродяги. Звичайно, дуже приємно, що навіть люди без випередженого місця проживання тягнуться до прекрасного і хочуть там жити, але мені б хотілося, щоб у дітей перед очима була інша картина, щоб гуляючи по території училища, учні відчували себе в безпеці і комфорті", - зізналася балерина.

За словами балерини, її основний пріоритет зараз-це створення умов для навчання студентів.

Катерина Кухар, фото: ELLE.ua
Катерина Кухар, фото: ELLE.ua

"діти не можуть вчитися в такій розрусі, користуватися цими душовими і санвузлами – обурюється прима – але виправити це не так просто: спочатку ти складаєш дефектні акти, вносиш їх до бюджету на наступний рік, потім подаєш цей бюджет на розгляд, і він повинен пройти ще величезна кількість бюрократичних інстанцій", - стверджує вона.

Також вона сподівається на небайдужих людей з відкритим серцем, на меценатів і спонсорів, які зможуть підтримати дітей і з їх допомогою можна буде почати ремонт вже цього року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українці розлючені через виліт вагітної Гвоздьової з "танців з зірками".

Як повідомляв Знай. ua, Влад Яма на" Танцях з зірками " видав, хто займе місце Джокера.

Також Знай. ua писав, що Катерина Кухар у сукні на виріст позує під колесами.